Иранското копие на Анджелина Джоли - Сахар Табар бе арестувана за богохулство и подбуждане към насилие, съобщи BBC, позовавайки се на новинарската агенция Tasnim. Табар е задържана от властите, след като потребители в Инстаграм са подали жалби срещу нея.

Срещу момичето, за което се твърди, че е минало под ножа 50 пъти, за да изглежда като своя идол и бивша половинка на Брад Пит - Анджелина Джоли, са повдигнати и обвинения в незаконно придобиване на имущество, нарушаване на дрескода на страната и насърчаване на младите хора към корупция.

Припомнямe, че през 2017 г. иранката се превърна в Инстаграм звезда заради необичайната си външност. Тя има над 320 000 последователи в Instagram, които с интерес следят всяка нeйна промяна и засипват постовете й с обидни коментари.

19-годишната Сахар Табар от Иран се подложи на около 50 пластични операции само за няколко месеца и свали 40 кг., за да прилича на любимата си актриса. Въпреки положените усилия обаче, Сахар изглежда като герой от филма на Тим Бъртън „Булката труп“. Поне така смятат феновете на известната холивудска актриса.

По-късно, звездата на социалните медии се появи, за да коментира спекулацията, като намекна, че снимките са просто продукт на "технологията" и грима. Жената премахна голяма част от фотосите в акаунта си, оставяйки онези, на които си личи, че тя е гримирана до неузнаваемост.

Момиче от Ирак се подложи на 50 пластични операции. Искала да прилича на Анджелина Джоли СНИМКИСахар Табар има над 320 000 последователи в социалната мрежа Инстаграм