Скотланд ярд арестува общо трима души в Манчестър за снощния атентат в зала Манместър Арина след концерт на Ариана Гранде, при който загинаха 22 души, съобщава "Гардиън". Първо бе съобщено за ареста на 23-годишен мъж. Това стана часове след като самоубиец се взриви във фоайето на залата. Към момента за атентатора се знае, че е британец или е от Великобритания, съобщи още Би Би Си. Той бил задържан, след като полицията нахлула в апартамент в югоизточната част на града.

По-късно силите на реда взривили предмет от разстояние и арестували други двама души. За тях засега не се съобщава нищо. Стана известно и името на първата жертва - 18-годишната Джорджина Календер, която била заклета фенка на Ариана Гранде. Една от 22-те жертви на самоубийствения атентат е и 8-годишно момиченце, съобщи общината на графство Ланкашър, където то е живеело. Местните власти идентифицираха жертвата като Сафи Роуз Русос. Според британските медии тя била на концерта на американската попзвезда Ариана Гранде с майка си и сестра си.

Британската премиерка Тереза Мей заяви, че самоличността на атентатора вероятно е известна на полицията. Засега обаче Скотланд ярд не може да потвърди 100 процента идентичността на терориста.