Шокиращи снимки показват купчини с боклук, бутилки с урина и използвани барбекюта, останали на плажовете по Великобритания.

Хората, които вече се отдават на ежедневни пътувания, след като прекараха седмици вкъщи, бяха обвинени, че не почистват след себе си и оставят местата за плажуване в много по-лошо състояние, в сравнение с преди само седмици.

Хиляди британци са посетили плажовете, поради слънчевото време, но са оставили след себе си истинска мизерия.  

Грешен резултат от тези ежедневни пътувания са бутилки от урина, останали след тях, тъй като обществените тоалетни са затворени, докато пандемията с коронавирус продължава.

По този начин приятните местенца за отдих са започнали да се превръщат в обществени тоалетни, а бутилките да се натрупват по пътища и плажове.

Малките крайбрежни села с ограничени съоръжения, като Уейбърн в Норфолк, са били затрупани с бутилки с урина и пелени.

Линдън Суифт, председателят на енорийския съвет, каза: „Паркингът е пълен и имаме нулеви тоалетни помещения, а плажовете се пълнят с тоалетна хартия.“

Тълпи по плажовете и скалите в Дърдъл през уикенда показаха "шокиращо" пренебрежение към района, каза природозащитна благотворителна организация.

Люси Кълкин, изпълнителен директор на тръста на Юрското крайбрежие, заяви, че е получила стотици съобщения от членове на обществеността за изминалия уикенд.

Тя каза, че те подчертават "ужасяващия обем отпадъци" по плажовете, включително човешки отпадъци, санитарни предмети и хирургически маски и ръкавици, както и барбекюта за еднократна употреба.

„Липсата на уважение към бреговата ни линия, показана от някои, силно натъжи местните ни общности и посетители,“ каза тя.

Изображенията бяха споделени онлайн от RNLI Източна Англия, която молеше хората да приберат боклука си у дома.

Организацията написа във Фейсбук: „Ако се възползвате максимално от времето, за да отидете на плаж ... моля, вземете отпадъците си със себе си! Има много кошчета.“

Разкритията предизвикаха възмущение, като много от тях призоваха правителството да въведе отново забраната за посещение на плажовете.

Снимки: The Sun