Само в рамките на един ден в Турция са се ваксинирали 1,24 милиона. Така страната счупи всички рекорди по брой имунизирани за денонощие.  Това съобщи в Twitter здравният министър на страната Фахреттин Коджа, цитиран от Анадолската агенция. От началото на масовата ваксинация в средата на януари Турция е поставила общо 35,86 милиона ваксини срещу коронавируса.

В отделно изявление министърът на здравеопазването съобщи, че "острата" фаза на пандемията от COVID-19 в Турция е на път да отмине. Това той каза във виртуален разговор с Ханс Клуге, регионалния директор на Световната здравна организация за Европа.

"Мисля, че острият период на пандемията наближава своя край и ние вече започваме да виждаме светлината в края на тунела", каза Коджа.

Клуге е благодарил на Турция за международното сътрудничество и солидарност. Той е отбелязал, че страната е подкрепила над 100 страни и десетки международни организации и я е поздравил за бързото извършване на ваксинацията срещу COVID-19. Коджа е подчертал, че усилията на Турция да разработи собствена ваксина срещу коронавируса продължават с пълна сила.