Испанското първенство вече не е арената, която да дава възможност за сблъсък на най-големите суперзвезди в световния футбол - Лионел Меси и Кристиано Роналдо. Въпреки това Ла Лига продължава да привлича вниманието на милиони почитатели с класен футбол, както и с много оспорвана борба за челните позиции в класирането. Любителите на прогнозите се опитват да направят точното предвиждане в https://betindex.net/bet365-mobile/ за това кой ще спечели титлата и кой ще успее да влезе в челната четворка, което е трудно задача с оглед на жестоката конкуренция. 

Борбата за титлата ще бъде между съседите в Мадрид 

Стартът на кампанията показа, че Реал Мадрид е готов да щурмува върха и че ще направи всичко възможно да си върне шампионското звание, което през миналия сезон отстъпи на градския съперник Атлетико. Вторият период на треньора Карло Анчелоти начело на Кралския клуб стартира зрелищно, като Лос Бланкос поведоха в класирането с 5 победи от 6 мача, в които реализираха цели 22 попадения. 

Същевременно “дюшекчиите” не демонстрират толкова убедително представяне, както през миналото първенство, но въпреки това след 6 кръга се движат достатъчно близо до Реал. Диего Симеоне разполага с отличен кадрови потенциал, а ако Антоан Гризман отново се превърна във водеща фигура, каквато беше преди преминаването си в Барселона, то Атлети ще имат още едно силно оръжие в атака заедно с Луис Суарес. По всичко изглежда, че битката за титлата ще се води най-вече между съседите от Мадрид. 

Но в този спор може да се намеси и Севиля. Андалусийският отбор също повишава класата си с привличането на играч като Ерик Ламела, който блесна още в първите кръгове. Треньорът Лопетеги вече разполага с впечатляваща дълбочина на състава и ако има успех в ротациите, то нищо чудно и на “Рамон Санчес Писхуан” да се надяват на триумф. Или поне да бъдат в борбата за титлата до последно. 

А какво се случва с Барселона? 

Най-лесният отговор - това, което се случи на Реал след продажбата на Кристиано Роналдо. Процесите при каталунците обаче са доста по-дълбоки, като шансовете отборът да се бори за титлата през този сезон са по-скоро нереалистични. Нещо повече - за Барса този път задоволително ще бъде, ако изобщо намери място в Топ 4. След като не успя да спечели 3 от първите си 5 мача, такова твърдение не е пресилено за гранда от “Камп Ноу”. 

Не липсват и кандидати, готови да изместят каталунците от позициите, даващи класиране в Шампионската лига. Реал Сосиедад спечели 4 от първите си 6 мача, като към познатия си атрактивен стил добави и по-сигурна игра в защита. Валенсия пък се показа преобразен при новия треньор Хосе Бордалас и макар че загуби от Реал Мадрид и Севиля, не може да бъде отписан от битката за Топ 4. В нея може да се намеси дори Бетис, ако не изпуска трите точки така, както го направи в добавеното време на мача с новака Еспаньол. Така че фокусът на Барселона е по-скоро да се пребори с тези противници, отколкото да преследва Реал, Атлетико и Севиля. Но нищо не се знае - сезонът е дълъг и може би попътният вятър ще задуха и в платната на каталунския кораб.