Мъжкият национален отбор по волейбол загуби с 0:3 гейма от вицеевропейския шампион Словения в последния си мач от груповата фаза на Европейското първенство във Варна. Така националите ще играят срещу олимпийския шампион Франция на осминафиналите на шампионата.

Страхотно започна първият гейм за националите, които поведоха с 5:1, но Словения изравни и поведе с 14:11. Националите показаха характер и изравниха - 16:16, а след това геймът вървеше точка за точка. След изключително драма завършила след 25-та точка Словения успя да измъкне първата част с 31:29.

Във втория гейм частта вървеше равностойно, но след 12:10 Словения поведе с разлика, която увеличи на 19:16, а геймът приключи след 25:22 за гостите. 

Третата част беше равностойна и започна при 8:8. Гостите поведоха със 17:14, но България успя да спечели 4 поредни точки и да поведе с 18:17, стигна се до 21:19 за момчетата на Пламен Константинов. България стигна до седем поредни геймбола, но не успяха да го реализират, но вместо това Словения стигна до мачбол при 31:30 и успя да спечели двубоя с 32:30.

България завърши на четвъртото място в крайното класиране в групата си с 6 точки. За осминафиналите освен националите се класираха и Словения, която спечели групата, Хърватия завърши на второто място, а Украйна е на третата позиция. От първенството отпаднаха петия Испания и шестия Финландия.

На осминафиналите България ще срещне Франция на 9 септември. Националите отново ще са домакини във Варна.