Женският волейболен отбор на Марица Пловдив продължи страхотна тенденция на пловдивските отбори да печелят по минимум един трофей от 2015-а година насам. Маричанки спечелиха петия си златен дубъл - титла и купа след 2015, 2017, 2018, 2019 и 2021. 

Страхотната тенденция с минимум един трофей от 2015-а година насам започна именно Марица. Маричанки спечелиха първия си златен дубъл през сезон 2014-2015, когато триумфира за първи път в първенството и в турнира за Купата. През 2015-а трофеите бяха три, след като пловдивчанки спечелиха първия и единствен финал за Суперкупата по волейбол за жени.


Марица спечели шампионската титла за първи път през 2015-а година

През 2016-а година Марица отново стана шампион във волейболното ни първенство и за първи път от началото на новия век се стигна до два поредни сезона, в които пловдивски отбори спечелиха минимум един трофей.

През 2017-а трофеите бяха четири. Марица направи втория си златен дубъл - титла и купа, а Ботев също спечели два трофея. Пловдивчани спечелиха Купата на България и триумфираха и със Суперкупата след като се справиха на два пъти с шампиона Лудогорец във финалите. 

Марица постигна трети златен дубъл и през 2018-а година и донесе нови два трофея за пловдивския спорт.


Ботев спечели Купата на България през 2017-а година 

През 2019-а година трофеите бяха три Марица направи четвъртия си златен дубъл с титла и купа, а Локомотив спечели за първи път в историята си Купата на България в исторически пловдивски финал срещу Ботев. Това беше и първият пловдивски финал за Купа в историята. 

През 2020-а трофеите отново бяха три Марица беше обявен за шампион, след като волейболното първенство не завърши, а тимът не успя да направи дубъл, след като турнирът за Купата не завърши. Локомотив обаче взе два трофея, след като отново взе Купата на България, този път триумфира и със Суперкупата на страната. 


Играчите на Локомотив триумфират със спечелената Купа през 2020-а година 

През тази година споменахме вече за златния дубъл на Марица - титла и купа, който е пети в клубната история. Ботев и Локомотив обаче не успяха да се представят този път добре в турнира за Купата и отпаднаха преди полуфиналите. Баскетболният Академик ще има шанс за два трофея, но пловдивчани много трудно ще станат шампион в НБЛ, имайки предвид сериозната конкуренция на Балкан, Рилски спортист и Левски Лукойл. Тимът обаче може да спечели и Балканската лига. Академик ще играе във финална четворка в Израел. 

Освен това в европейските клубни турнири пловдивските отбори също се представят доста добре в този период. Марица участва в груповата фаза на Шампионската лига и постигна сериозни победи срещу руски тимове като Динамо Москва, Енисей Красноярск и Уралочка и то в Русия. Тимът победи и италианския Бусто Арсицио. Ботев и Локомотив не успяха да стигнат до плейофите в Лига Европа, но пък се представиха доста достойно в участията си в евротурнирите от 2015-а насам. Ботев беше на крачка от отстраняването на немския Щутгарт, а Локомотив можеше да отстрани английския Тотнъм. Баскетболният Академик също записа историческо класиране, след като спечели бронзови медали от издание на Балканската лига. През този сезон тимът е във финалната четворка отново и може да стане едва вторият пловдивски отбор след женския баскетболен отбор на Марица, който играе финал в европейски клубни турнири


Академик може да стане вторият пловдивски отбор, който играе финал в европейски клубен турнир

Ето и как е разпределението по трофеите от 2015-а година от пловдивските отбори:

2015 - Марица Пловдив (волейбол) - шампион в НВЛ и Купа на България

2016 - Марица (волейбол) - шампион в НВЛ

2017 - Марица (волейбол) - шампион в НВЛ и Купа на България, Ботев (футбол) - Купа на България и Суперкупа на България

2018 - Марица (волейбол) - шампион в НВЛ и Купа на България

2019 - Марица (волейбол) - шампион в НВЛ и Купа на България, Локомотив (футбол) - Купа на България 

2020 - Марица (волейбол) - шампион в НВЛ, Локомотив (футбол) - Купа на България и Суперкупа на България 

2021 - Марица (волейбол) - шампион в НВЛ и Купа на България