Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще се изправи срещу младия чех Иржи Лехечка в първия кръг на тазгодишното издание на Australian Open. Това стана ясно днес, след като беше обявено разпределението на класиралите се от квалификациите тенисисти за основната схема на първия турнир от “Големия шлем” за годината.

Лехечка направи драстичен скок с представянето си през втората половина на миналата година, когато успя да се утвърди като един от водещите играчи в “Чалънджър” тура. 20-годишният десничар достигна до цели четири финала (три на клей), като успя да спечели два от тях. Младокът заема 143-о място в световната ранглиста, а миналата седмица откри сезона си с четвъртфинал на “Чалънджър”-а в Траралгон, където допусна драматично поражение от Бьорн Фратанджело.

Лехечка преодоля последователно Майкъл Мо, Макс Пърсел и Дмитри Попко в пресявките за Australian Open, за да дебютира в основната схема на турнир от “Големия шлем”. Тази нощ чехът постигна забележителен обрат над Попко, показвайки характер, за да се наложи с 4:6, 6:3, 6:3 в третия и последен квалификационен кръг.

При победа над Лехечка 30-годишният българин ще срещне победителя от мача между Беноа Пер или Тиаго Монтейро. Димитров, който е поставен под №26, се намира в долната част на схемата заедно с №4 Стефанос Циципас, с когото може да се срещне в третия кръг.