Пловдивските отбори тръгнаха със загуби на волейболния турнир в зала Строител, организиран от ВК Строител. Надпреварата събира 4-те най-силни отбора във Висшата лига, които ще си оспорват промоция за Суперлигата - ВК Строител, Виктория Волей, Дунав Русе и Дея Бургас.

Домакините от ВК Строител отстъпиха на Дея с 1:3 /26:24 15:25 17:25 22:25/ в мач, в който зрителите по трибуните видяха отличен волейбол с много добри отигравания и на двата отбора. Пловдивският тим игра в състав: Борислав Чукалов, Благовест Манчев, Рангел Костов, Мариан Бозуков, Кирил Цолев, Мариан Дановски, Боян Желев либеро.

В другия мач Виктория Волей загуби от Дунав с 0:3 /16:25, 18:25, 16:25/ гейма. Освен това треньорът на пловдивчани Атанас Митрев не успя да използва двама от основните си състезатели заради здравословни проблеми – капитана Иван Стоичков и Алберт Албаадж. Двамата бяха съхранени, за да могат да се възстановят напълно за началото на сезона във Висшата лига. Дебют за представителния отбор на Виктория Волей направи 16-годишният Ивелин Павлов, който е юноша на клуба.

В събота (7 октомври) от 17 часа играят Виктория Волей срещу Дея Спорт, а от 19 часа е срещата между ВК Строител и Дунав.