В днешно време онлайн букмейкърите се стремят по всякакъв начин да разнообразят предлаганите залози. Те включват много спортни събития с куп опции за залагане, но това явно не е достатъчно. Затова се предлагат и виртуални спортове в букмейкърите – още едно допълнително разнообразие за клиентите. С виртуални спортове всеки букмейкър може да привлече много нови играчи. В Ефбет например не малко от играчите залагат на виртуален футбол – едно страхотно забавление за потребителите на българския букмейкър. 

Има периоди в календарната година, когато не са налични много спортни събития и тогава играчите в Ефбет се насочват към виртуален футбол. Най-големият пример за такъв период е пандемията от коронавирус. Близо два месеца имаше за залагане само по 1-2 футболни първенство, но виртуалните мачове в Ефбет никога не спират. Букмейкърът предлага виртуално футболно първенство, което е съставено от 16 отбора. Част от клубовете, които може да срещнете там, са: VFL Berlin, VFL Madrid, VFL Rome и др. 

Най-големият плюс на виртуалният футбол от Ефбет е, че мачовете може да се гледат директно. След като отворите раздела и цъкнете на даден мач в секция Резултат, то ще може да го гледате на живо. Най-интересните събития от мача се показват в кратък обзор от около 2-3 минути, колкото продължава една среща. Например ако има дузпа или гол, вие ще може да видите този момент.  За всеки предстоящ мач от кръга по-долу може да намерите видовете залози, които наподобяват тези за реалния футбол - Победител в срещата, Изход за първо полувреме, следващ гол, хендикап, под/над и т.н. Видовете залози са на конкурентни коефициенти и няма как да бъдете ощетени, че залагате на виртуален футбол вместо на реални футболни двубои от английската Висша лига например. 

Виртуалните игри в Ефбет не свършват само с футбола. Вие може да залагате още на тенис, баскетбол, коне и кучета в раздел „Виртуални“. Виртуален Баскетбол от Ефбет е едно от любимите предложения на играчите, като първенството на NBA е достъпно за клиентите във виртуален вариант. Ако не ви се чака започването на следващия баскетболен мач в тиража на Ефбет, то просто отворете секцията Баскетбол в раздел Виртуални и ще може да залагате на този спорт. 

В днешно време освен виртуалните спортове, на сериозен интерес се радват и eSports залаганията, които се предлагат в много български букмейкъри. Efbet и Palms Bet са две от хазартните компании в България, които предоставят възможност на своите клиенти да правят залози на електронни спортове като Dota 2, League of Legends и др.