Рони О'Съливан стана за седми път световен шампион по снукър. Легендарният спортист се изравни с шотландеца Стивън Хендри, който също е със седем титли от световни първенства. Никой не се съмнява, че Ракетата ще стигне и до осмата си титла, дали това ще е скоро или не времето ще покаже. 

Рони стана един от най-известните спортисти на всички времена, превръщайки снукъра в един от най-гледаемите спортове в световен мащаб. Аристократичният спорт, който в началото на века беше бъркан с билярда излезе на съвсем друго ниво именно благодарение на О'Съливан. От новия век снукърът стана доста гледаем спорт, който е популярен не само във Великобритания и то точно благодарение на О'Съливан . В България също доста хора започнаха да следят спорта след 2001г.

О'Съливан безспорно е най-великият спортист в снукъра за всички времена и именно седмата титла му липсваше, за да узакони величието си. Основният му конкурент дълги години Стивън Хендри от Шотландия се отказа изненадващо рано. Той стана първият състезател със седем титли от световни първенства в снукъра. Хендри реши да се завърне в снукъра, но вече нищо не беше същото и доста трудно би стигнал до осмата си световна титла. 

Рони О'Съливан е любимец на феновете поради няколко причини, а именно той обича бързия снукър. О'Съливан не е фен на това мачовете да се протакват с часове и с безмислена тактита, която понякога успява, но понякога просто не става факт. Автор е най-бързия сенчърибрейк от максималните 147 точки за по-малко от шест минути. Също така той е и единственият снукър играч, който си е тръгвал от двубой просто, защото няма настроение да играе. 

Със сигурност е О'Съливан има доста критици и много хора, които не го харесват, но сравнение с други спортисти той определено е един от най-обичаните за всички времена. Естествено буйният му нрав и достата скандали в който се е замествал не са се гледали с добро око, но англичанинът е харесван и заради това. 

Той е печелил всичко възможно в историята на този спорт, а феновете вече се питат кога ли ще дойде и осмата световна титла.