Днешният ден ще е наситен с много спортни битки за българските спортисти. Волейболните национали при мъжете и жените ще имат важни мачове на Европейското първенство, а първите ни ракети при мъжете и жените Григор Димитров и Виктория Томова започват участието си на последния турнир от Големия шлем US Open.

България - Нидерландия 19:00ч. Европейско първенство по волейбол за жени четвъртфинал

Женският национален отбор по волейбол ще играе за първи път от 2019-та година в топ 8 на Европа. Националките победиха на осминафиналите на Европейското първенство с 3:2 Словакия и днес ще се изправят срещу Нидерландия на четвъртфиналите. Младият отбор на България постигна максимума на това Европейско и ако успеят да направят чудото и да победят нидерландките лъвиците ще запишат рекордно класиране от 2001г., когато националките последно влязоха в топ 4 на Европа и спечелиха бронзовите медали. Двубоят стартира в 19:00ч. в италианския град Флоренция. С влизането на четвъртфиналите националките се класираха и за Европейското първенство през 2026г. 

България - Испания 20:30ч. Европейско първенство по волейбол за мъже груповата фаза първи мач

Мъжкият национален отбор по волейбол също ще има много важна среща днес. България стартира на Европейското по волейбол с домакинство на тима на Испания. Страната ни е сред домакините на Евроволей и Варна ще приеме мачове до четвъртфиналите на турнира и е домакин на група В, в която е България заедно с Испания, Хърватия, Финладия, Украйна и Словения. Националите са фаворити срещу испанците, но първият мач винаги е най-труден и е важно момчетата на Пламен Константинов да започнат с успех. Двубоят започва в 20:30ч. в "Двореца на културата и спорта" във Варна.

В тениса първите ни ракети Григор Димитров и Виктория Томова започват тази вечер участието си в последния турнир от шлема - US Open в Ню Йорк.

Григор Димитров - Алекс Молчан най-рано в 19:30ч. US Open мъже 1-ри кръг

Григор Димитров ще срещне 115-ия в ранглистата словак Алекс Молчан. Българинът започва последния турнир от Големия шлем на 19-то място. Мачът ще стартира най-рано в 19:30ч. Двамата ще се изправят един срещу друг за първи път, а Григор е категоричен фаворит в двубоя.

Виктория Томова - най-рано в 21:30ч. US Open жени 1-ри кръг

Мачът на Виктория Томова ще започне най-рано в 21:30ч. тази вечер. Първата ракета на България ще играе срещу американката Пейтън Стърнс, която е 59-та в ранглистата. Томова, която спечели най-големия си трофей до момента в кариерата, печелейки турнир от сериите WTA 125 през уикенда е под номер 82 в ранглистата. Двете за първи път ще се изправят една срещу друга.