Банско ще бъде домакин на кръг от Световната купа по алпийски ски днес и утре. Като за пореден път елита на ските ще дойде в България. Това е едно от четирите най-големите спортни събития в България през 2021-а, като през тази година се очакват още европейското първенство по волейбол за жени в Пловдив, европейското първенство по художествена гимнастика във Варна и  тенис турнира София оупън.

От 2009 година България беше домакин на кръгове от световната купа при мъжете и жени почти всяка година. Банско за десети път от 2009 насам ще приеме кръг от световната купа. 

В два поредни дни на писта Бъндерица световния елит на алпийските ски ще участва в две състезания в гигантския слалом. 

Ще се проведат първи манш от 11:00ч. и втори от 14:00ч.

Днес ще стартират 59 скиори, като с първи и трети номер са водачите в класирането на гигантския слалом Марко Одермат и Алекси Пентюро. Българинът Алберт Попов е с 59 стартов номер.

Най-добрите скиори на планетата дойдоха от Кортина Д’Ампецо (Италия), където ще между 8 и 20 февруари се проведе световното първенство. 

В генералното класиране за големия кристален глобус води французина Алекси Пентюро с 924, който трудно ще бъде свален от върха от швейцареца Марко Одермат, който е с 699. 

В гигантския слалом Пентюро води с 440, но разликата с Одермат е много малка. Швейцарецът е с 400 точки и именно в Банско може да се реши титлата в гигантския слалом, защото до края на сезона остават само още два старта в гигантския слалом. 

До края на сезона остават още три старта в Австрия, Словения и Швейцария. Трябваше да има старт и в Норвегия, но заради коронавирусът той беше отменен. 

Eто и програмата: 

Събота 

Гигантски слалом - писта Бъндерица, Банско

11:00ч. 

14:00ч. 

Неделя 

Гигантски слалом - писта Бъндерица, Банско

11:00ч. 

14:00ч.