Пловдивският плувец Светозар Николов, който заедно с Здравко Баблаков и Благой Панайотов дадоха положителни проби за станозолол, коментира ситуацията пред TrafficNews. Николов заяви, че никога не е взимал забранени вещества. Той не пожела да коментира отношението на федерацията към плувците след положителните проби. Плувецът благодари на всички, които го подкрепиха. 

Най-добрите ни плувци подкрепиха хванатите с допингАнтъни Иванов, Диана Петкова, Йосиф Миладинов, Нина Рангелова и Екатерина Аврамова изказаха своята подкрепа за националите

"Никога не съм мислил да приемам забранени вещества. Когато излязоха положителните проби бях шокиран.
Още не сме решили с момчетата дали да отворим проби Б, не виждаме голям смисъл, а отделно и ще трябва да се заплати допълнително. Не мога да коментирам нещата, които твърдят от федерацията", каза плувецът.

"Благодаря на всички, които застанаха зад нас и ни подкрепят. Всички, които са в плуването знаят какво се случва на лагерите на националния отбор. Ужасно е да опетнят името ти по този начин, защото винаги ще имаш черен печат", заяви още Николов.

Нови разкрития за скандал с допинга на плувците, треньорът на националния отбор лично е давал медикаментитеСпоред плувците никой от тях не е вземал медикаменти на своя глава