Най-добрият български тенисист Григор Димитров победи в изключителна драма австралиеца Алек Де Минор, който е 25-ти в ранглистата, на четвъртфиналите в турнира от сериите АТП 500 в Ротердам, Нидерландия. Българинът се наложи с 2:1 (6:3, 3:6, 7:6 (8) сета, а успя да спаси и два мачбола в тайбрека.

Българинът, който е 28-ми в ранглистата започна чудесно двубоя и проби за 3:1. Това се оказа и решаващо за целия сет, който беше спечелен с 6:3 от най-добрия ни тенисист.

Ужасен беше вторият сет, в който българинът допусна ранен пробив, а Де Минор го затвърди - 3:0. Хасковлията допусна още един пробив и се стигна до 5:0. Григор върна единия пробив и се стигна до 5:3, но австралиецът не допусна втори пробив и изравни след 6:3.

В третия сет Григор допусна пробив при 2:1. Българинът се върна в мача и успя да върне пробива и да изравни - 3:3 и успя да спечели подаването си като излезе напред в резултата - 4:3. Стигна се до 6:6 и мачът трябваше да се решава след тайбрек. 

В него австралиеца поведе с 3:0 точки, но Григор успя да изравни 3:3. Де Минор успя отново да направи разлика при 5:3, а Гришо трябваше да спаси два мачбола при 6:4 и 6:5. Григор Димитров спечели общо три поредни точки и след 8:6 успя да се класира за полуфиналите.

В битка за място на финала Григор Димитров ще срещне победителя от двубой между канадеца Феликс Оже-Алиасим или руснака Даниил Медведев. 

Григор Димитров спечели 180 точки от ранглистата и 111 245 долара от наградния фонд.