Най-добрият пловдивски тенисист и втора ракета на България Димитър Кузманов спечели по категоричен начин турнира от сериите Чалънджър в Барселона. Във финала пловдивчанинът победи с 2:0 112-я в света французин Юго Гастон с 2:0 (6:3, 6:0). Той приключи надпреварата без загубен сет. За Мико това е първа титла от Чалънджър турнир. 

В момента Кузманов е 218-и в ранглистата, но със спечелването на турнира си осигури за първи път в кариерата влизане в топ 200.  

В първия сет Кузманов успя да пробие за 3:1, но Гастон върна пробива. Последва трети пореден пробив, който беше в актива на пловдивчанина и той поведе с 4:2. Французина обаче върна и този пробив и се стигна до 4:3. Поредицата от пробиви продължи и Кузманов поведе с 5:3. Този път обаче той успя да затвърди пробива, с което приключи и първия сет в своя полза - 6:3. 

Страхотно започна втория сет за пловдивчанина, който направи пробив и го затвърди - 2:0. Мико направи втори пореден пробив, който затвърди и поведе с 4:0. Страхотната игра на Кузманов продължи и той не даде дори гейм на своя съперник във втория сет - нов пробив, който беше затвърден и 6:0. 

Така Кузманов спечели първата си титла от Чалънджър турнир без загубен сет. Освен това той победи по пътя към титлата играчи като Томи Робредо, Дамир Джамхур, Теймураз Габашвили и Юго Гастон. 

Това беше втори финал в турнир от сериите Чалънджър за Мико. Преди това той имаше загубен финал в хърватския град Задар през март тази година.

С победата в турнира Мико си осигури 80 точки за ранглистата и 6190 долара от наградния фонд. От утре той за първи път ще влезе в топ 200 на ранглистата.