Стотици пловдивчани се стекоха пред стадион "Локомотив" в града, за да приветстват първия български женски волейболен отбор, който ще играе в групите на най-силния европейски клубен турнир Шампионска лига - "Марица".

Момичетата на треньора Иван Петков си осигуриха участие в турнира, след като успяха да обърнат "Енисей" Красноярск, въпреки че изоставаха с 0:2 в Русия, а впоследствие спечелиха златния гейм с 15:11.

Пловдивчанки бяха посрещнати като истински героини от феновете в града късно на 12 ноември. Те сe завърнаха в България след 20 часово пътуване със самолет и автобус, предаде БТВ.

"Ние още не можем да осъзнаем какво сме направили. Емоцията си продължава. Ние общо взето не сме спали, то и нямаше време", радваше се мениджърът на тима Борислав Халчев.

Нася Димитрова пък заяви, че доста хора не са вярвали в успеха на "Марица".

"Имаше хора, които ни критикуваха и ни питаха къде сме тръгнали срещу такъв отбор. Няма непреодолими съперници. Всичко зависи от това колко силно желаеш победата", заяви тя на родна земя.

Целта след попадането между 16-те най-добри отбори в Европа за "Марица" е излизане от групата. Съперничките им в четворката ще станат ясни на 17 ноември.