Спортно училище "Васил Левски" отбеляза Международния олимпийски ден с факелно шествие на олимпийския огън. То се провежда за трета поредна година. На събитието присъстваха директорът на Спортното училище Ружка Генова, зам.-кмета по спорта и двукратен олимпийски шампион Николай Бухалов, директорът на отдел „Спорт и младежки дейности” Иван Запрянов, доц. Емилия Витанова, която е част от УС на на комисията по Олимпийско образование и възпитание към БОК и зам.-кметът на район Западен Иван Ангелов, мениджърът на ВК Марица Борис Халачев, спортният директор на БК Академик Тина Димитрова.

На събитието бяха и спортните легенди - Ани Узунова, Ангелина Михайлова, Димитър Божилов, Диана Попова, Магдалена Георгиева, Емил Груйцов и треньорите Стефан Георгиев и Георги Янков.

Одата на спорта беше прочетена от спортни деятели, учители и състезатели от училището. 

Олимпийският огън беше запален от талантливият щангист Виктор Костадинов, който започна шествието. 

По традицията факелното шествие започна от училището, премина през част от спортните зали и олимпийската алея на славата на пловдивските спортисти и се завърна отново в училището. Всеки от факленосците по стара традиция приемаше огъня с думите - "Ще нося огъня чист и неопетнен".

Факлоносци освен спортните легенди бяха и деца на спортното училище, които са завоювали големи успехи в последната година. 

Присъстваха бивш и настоящи ученици на спортното училище от различни видове спорт. 

На 23 юни се отбелязва Международния олимпийски ден. Чества се от януари 1948г. след решение на Международния олимпийски комитет - МОК. Причината е, че на днешната дата през 1894г. е основат Международният олимпийски комитет в Сорбоната в Париж. Инициативата за създаването на комитета е на барон Пиер дьо Кубертен. 

Деметриус Викелас е избран за първи президент на МОК, а след това поста поема основателят дьо Кубертен от 1896г. до 1925г. 

МОК се занимава най-вече с администрирането на олимпийските игри - зимните и летните. 

Седалището на централата е в Лозана, а членове са над 205 национални олимпийски комитета.