Министерството на вътрешните работи на Франция обяви в понеделник, че 227 души са били арестувани, 47 от които в Париж и покрайнините му заради инцидентите след финала на Световното първенство по футбол, съобщи вестник "Екип". Според източниците на полицията при сблъсъците са били ранени около 40 полицаи, сред които 32 са били от специалните части за борба с безредиците. На "Шан-з-Елизе" в Париж органите на реда са били замеряни с бутилки и фойерверки, като е трябвало да използват сълзотворен газ, съобщава АФП.

В Лион са били арестувани 15 души за хвърляне на различни предмети и създаване на безредици на площад "Белкур", съобщи префектурата в града.

Пет души са задържани в Бордо след сблъсъците с полицията на "Плас де ла Виктуар".

В Ница кметът Кристиан Естрози осъди "с много голяма строгост" нанесените поражения с един от кварталите на града. В Безие (Южна Франция) непълнолетен на 14 години бе задържан, след като изстреля снаряд по полицейска кола.

Празненствата в сряда за класирането на Франция на финала на Мондиала бяха помрачени от смъртта на тийнейджър в Монпелие, който беше прегазен от автомобил.

Общо 14 000 полицаи бяха мобилизирани в цяла Франция, за да следят за спазването на обществения ред, като 2750 от тях бяха в Париж.