На официална церемония в щаба на Съвместно командване на специалните операции в Пловдив беше наградена редник Венелина Поптолева. Пловдивчанката успя да завоюва сребърен медал на Европейското първенство по бокс в Будва, Черна гора. 

Тя беше наградена от генерал-майор Матеев, а на церемонията присъстваха още зам.-кмета по спорта Георги Титюков, директор дирекция спорт и младежки дейности Петър Зехтински, мениджърът на ВК Марица Борис Халачев и треньорът на Валентина Поптолева - Арман Хакобян.

Венелина Поптолева служи в Съвместно командване на специалните операции и е една от най-успешните български боксьорки. Тя беше наградена с грамота и плакет за успехите си.  

На церемонията бяха наградени и представители от СКСО, класирани в призовите петици на военен спортист на годината - жени и мъже. 

Първите при мъжете и жените в класацията за спортист на годината на Министерството на отбраната са от Съвместно командване на специалните операции. При жените на първо място е младши сержант Ваня Гатева, а при мъжете младши сержант Кирил Николов. Двамата получиха грамота и плакет. 

Бяха наградени с грамоти и още двама от представителите на СКСО, които влязоха в призовите петици - майор Ана Проданова и редник Неделчо Василев. 

По случай 50-годишен юбилей беше награден старшина Гето Фингаров.