Щафетата на България в плуването в дисциплината 4х200 метра завърши са осмото място във финала на Световното първенство по плуване в Мелбърн, Австралия. 

Българите в състав Петър Мицин, Калоян Братанов, Антъни Иванов и Йордан Янчев успяха да се класират на финала с шесто време и записаха историческо постижение за българското плуване. 

Във финалите националите завършиха на осмото място, но самият финал беше много силен. Щафетата на САЩ постави световен рекорд, след като спечели световната титла с време 6:44.12 мин. Втори останаха домакините от Австралия с 6:46.54 мин., а трети се наредиха италианците с 6:49.63 мин.

България завърши на последното място във финала с 6:59.12 мин. и записа нов национален рекорд, който беше подобрен с 22 секунди. Щафетата ни се движеше основно на седмо място, но в последните метри беше изпреварена и завърши на осмото място. 

Това е историческо постижение за българското плуване, защото до момента щафета на 4х200 метра не беше достигала до финал на Световно първенство.