Степан Хиндлиян говори след извънредното заседание на НКП. Председателят на Националния клуб на привържениците на Левски заяви, че повод за срещата на феновете бяха вчерашните разговори с премиера Бойко Борисов и бъдещето на "сините".


"Нищо не е станало днес. Имаше разговор, чуха се мнения. Имаше представители на 25-26 фенски структури. Има в голяма степен единомислие относно позицията. Разбира се, във фен клубовете трябва да си разговарят с членската маса, да я информират и да се вземе решение дали ще застанат зад една обща позиция, или ще се чуят различни гласове", каза Хиндилиян, цитиран от Спортал.

"Държим принципна позиция от самото начало. Нали знаете, че има два тима хора. Едните се интересуват как изглеждат, какво ще кажат и как ще ги възприемат други. Другите са принципни и последователни. Изводите оставям на медиите и на хората, които имат достатъчно мозък, за да разсъждават".

"Налага ми се да бъда в медиите всеки ден. Повтарям едно и също, което омръзва на хората. Изчакваме представителите на фен клубовете да информират структурите по места. След това НКП ще си каже окончателната дума. Имаше различни фракции вътре. Вдругиден може да изляза и ще кажа - пет фен клуба са на това мнение, 10 са на друго. В продължение на една седмица седяхме стабилни и монолитни, което беше най-правилната позиция на левскарската общност. Основният извод след срещата при премиера вчера е, че не е точно така".

"Имаше затопляне на позициите и сигнали, че се гледа в една и съща посока. Основният извод от вчера е, че не е точно така. От една седмица НКП в мое лице изразяваше своята позиция, че Левски е политически и икономически заложник. Това е теза, която НКП и Тръст синя България формулира преди повече от пет години. Ситуацията, в която се намира клубът в момента, доказват правотата на тази теза. Казахме, че заставаме зад Левски, защото за нас има разлика. Вчера беше изразено същото мнение в министерски съвет. Там беше потвърдена тезата, че Левски е политически и икономически заложник, но беше изразено мнение, че трябва да се застане твърдо зад собственика.

Не влизаме ли в матрицата на политически и икономическите зависимости, ако подкрепим собственика. Левски изглежда стабилизиран. Левски има собственик, който не е парашутист, за разлика от останалите. В същото време този собственик има проблем. Ако застанем зад него, какво подкрепяме? Подкрепяме неговия бизнес интерес".