Сериозен спортен маратон очаква любителите на спорта в Пловдив днес. За първи път от доста години три от елитните пловдивски отбори ще играят един след друг. 

Първи на терена ще излезе футболната Марица, която е домакин на Септември София в среща от 24-ия кръг във Втора лига. Мачът на стадион "Марица" започва от 12:30ч. и ще е прелюбопитен, защото маричани до играят доста добре срещу кандидати за елита. "Пиратите" победиха Хебър, Етър и загубиха единствено от Спартак Варна.

Мачът ще е интересен и защото Валери Божинов се завръща в Пловдив. Нападателят играе от зимата в тима на Септември.

От 15:00ч. Локомотив приема Царско село в двубой от 21-ия кръг в Първа лига. Мачът на "Лаута" е важен и за двата отбора. Локомотив се бори за влизане в топ 6, а гостите се борят за оцеляването си в елита. 

Последната среща е от 18:00ч. в зала "Сила". Волейболният шампион при жените Марица приема Берое в среща от 11-ия кръг в Националната волейболна лига Демакс. 

Любопитно е, че мачовете са и в изключително подходящи часове за посещение, защото са един след друг и феновете могат да се предвиждат от единия стадион до другия и след това до залата.