Най-добрият български тенисист Григор Димитров победи с 2:1 (6:4, 6:7 (4), 6:4,) сета Александър Зверев и се класира на финала на турнира от сериите Мастърс.

Двубоят стартира без пробиви - 3:3. До 5:4 за Гришо също нямаше пробиви, но българинът успя да пробие в най-подходящия момент и след 6:4 поведе в сетовете.

Във втория сет също нямаше пробиви до 3:3. Отново се стигна до 5:4 за Григор и той принуди Зверев да сервира за оставане в мача. Първата ни ракета започна чудесно гейма и поведе с 30:0, но немецът успя да се измъкне и остана в двубоя - 5:5. Българинът спечели подаването си на нула и отново принуди Зверев да сервира за оставането си в мача. Немецът отново имаше затруднения, но успя да вземе гейма и втората част влезе в тайбрек. 

В тайбрека Зверев поведе с 4:2 точки, стигна до геймбол и въпреки, че Гришо спаси два геймбола след 7:4 немецът взе тайбрека и изравни сетовете.

Третият сет също беше без пробиви до 3:3. Григор изигра страхотен гейм и успя да пробие за 4:3. Българинът беше категоричен при подаването си и го взе на нула - 5:3. Зверев успя да остане в мача и взе подаването си - 5:4. Така Григор сервираше за спечелване на двубоя и място на финала. Първата ни ракета спечели мача след 6:4 и се класира в за финала. 

Освен това Гришо се завърна и в топ 10 на световната ранглистата и ще е минимум 9-ти от понеделник.

Григор Димитров ще играе на финала в турнира срещу италианеца Яник Синер. 

Григор си осигури 585 000 долара от наградния фонд и 650 точки за ранглистата.