Поръчките за строителството на стадионите на Ботев и Локомотив трябва да завършат, съответно до 25 октомври и 10 ноември. Този ангажимент е поел зам.-кмета по строителство Пламен Райчев към Здравко Димитров.

В момента и двата стадиона са до протокол 1, като са дадени предписания на фирмите да отстранят пропуските си.  През това време фирмите оценяват техническите предложения на компаниите. Очакванията са до две седмици да е ясен строителя на Колежа ,а за Локомотив малко по-късно, тъй като поръчката е започнала по-късно.

Ако няма обжалвания, то строителството на стадионите може да започне още тази година.

Припомняме, че пет фирми са подали оферти за Колежа -  ДЗЗД"Инфра Конструкт"-водещ партньор „Парсек груп”, ДЗЗД Колежа- с водещ партньор ПИМК. Другите три фирми участват самостоятелно това са столичната фирма ВХД АД, „Щрабаг” ЕАД, както и пловдивското подразделение на „Главболгарстрой” - ГБС-Пловдив. Поръчката е за 25 млн. лева.

За ст. „Локомотив”, където поръчката е за 12 млн. лева, оферти са подали ГБС-Пловдив АД Артстрой ООД, Спортклуб-Лаута ДЗЗД водещ партньор Некст Лоджистик ЕООД, Рудин ООД.