Пожелание за здраве на трикратния световен шампион по футбол бразилец Пеле беше изписано на 300-метровата Aspire Tower ("Аспайр тауър") в Катар. „Пеле, оздравявай бързо“, пише върху на сградата редом до лика на „Краля на футбола”, предадоха агенциите.

В петък Пеле каза, че е в болница за редовната месечна хоспитализация. По-късно бе съобщено, че бразилецът бе диагностициран с респираторна инфекция, но състоянието му остава стабилно. Бразилският вестник Folha de Sao Paulo съобщи, че Пеле не се е възползвал от химиотерапията, която е получил след откриването на тумори в червата му.

Според вестника трикратният световен шампион е в палиативни грижи, след като тялото му е спряло да реагира на химиотерапията. Палиативните грижи помагат за облекчаване на болката и задуха.

Aspire Tower се намира до стадион Халифа, където започна първият мач от 1/8-финалите на Световното първенство по футбол между САЩ и Холандия.

Състоянието на Пеле се влошава, тялото му вече не реагира на химиотерапиятаЕдна от най-големите легенди на спорта от две години се бори с рак на дебелото черво