Бившият треньор на най-добрия ни тенисист Григор Димитров - Питър Макнамара, почина на 64-годишна възраст от рак на простатата. Той е носител на три титли на двойки от турнирите от "Големия шлем" със своя австралийски сънародник Пол Макнами. Макнамара и Макнами спечелиха две титли на "Уимбълдън" (1980 и 1982 година), както и шампионския трофей от Откритото първенство на Австралия през 1979 година.

След края на състезателната си кариера Питър Макнамара работи в Париж като треньор в академията на Патрик Муратоглу. Григор Димитров е един от популярните тенисисти, работили заедно с австралиеца.
Най-добрият български тенисист се подготвяше под ръководството на австралийския специалист в продължение на година и половина, след като преди това работеше с шведа Петер Лундгрен. Макнамара помогна на 20-годишния Григор да достигне до номер 52 в световната ранглиста на ATP през 2011 година.

Той беше изключително харизматичен и страстно отдаден на своята работа. Беше невероятен съотборник. Той свърши великолепна работа с Григор Димитров, помагайки му да пробие сред професионалистите, написа Патрик Муратоглу в “Туитър”.