Спортно училище "Васил Левски" отбеляза Международния олимпийски ден с факелно шествие на олимпийския огън. То се провежда за втора поредна година. 

На събитието присъстваха единственият българин двоен олимпийски шампион в една Олимпиада Николай Бухалов, олимпийските медалистки и легенди във волейбола и баскетбола - Ани Узунова и Ангелина Михайлова, първият треньор на легендарна Стефка Костадинова - Добромир Иванов, директорът на Спортното училище Ружка Генова, заместник-ректора на НСА Лозан Митев, зам.-кмета по спорта Георги Титюков. 

Присъстваха бивш и настоящи ученици на спортното училище от различни видове спорт. 

Одата на спорта беше прочетена от спортни деятели, учители и състезатели от училището. 

Олимпийският огън беше запален от Николай Бухалов, който предаде на единия от талантите в училището - бореца Есад Бозали. Всеки от факленосците по стара традиция приемаше огъня с думите - "Ще нося огъня чист и неопетнен". След това щафетата с олимпийския огън продължи пред основните спортни зали на Спортното училище и олимпийската алея на славата на пловдивските медалисти като щафетата спря пред ликовете на Асен Златев и Петър Лесов. Щафетата с олимпийския огън носиха част от олимпийските медалисти бивши и настоящи ученици на училището постигнали сериозно постижения през годините. 

На 23 юни се отбелязва Международния олимпийски ден. Чества се от януари 1948г. след решение на Международния олимпийски комитет - МОК. Причината е, че на днешната дата през 1894г. е основат Международният олимпийски комитет в Сорбоната в Париж. Инициативата за създаването на комитета е на барон Пиер дьо Кубертен. 

Деметриус Викелас е избран за първи президент на МОК, а след това поста поема основателят дьо Кубертен от 1896г. до 1925г. 

МОК се занимава най-вече с администрирането на олимпийските игри - зимните и летните. 

Седалището на централата е в Лозана, а членове са над 205 национални олимпийски комитета.