Пловдив избра своя Спортист на годината

Победител в анкетата е състезателят по кану каяк Ангел Кодинов

Пловдив
18.12.2019 20:39 3898 2
Пловдив избра своя Спортист на годината

Състезателят по кану каяк Ангел Кодинов стана Спортист на годината в Пловдив. Той бе класиран на първо място в традиционната анкета на Община Пловдив и бе удостоен с наградата от кмета на града Здравко Димитров на церемонията в зала Колодрума. Кодинов спечели сребърен медал от световното за мъже в Сегед, също така втори и трети от световното за младежи. Втори е 16-годишният плувец Йосиф Миладинов, който направи невероятен сезон, покривайки норматив А за олимпиадата в Токио догодина, също така втори от европейското и трети от световното за юноши. На трето място е европейската вицешампионка в тройния скок за девойки Александра Начева.

В класацията следват каратистите Валери Димитров и Иванка Попова, които отново станаха европейски шампиони, тенисистът Димитър Кузманов, спечелил 3 титли през годината, Янислав Герчев – 3-ти на Световната купа по джудо, Галин Генов – 3-ти от европейското за младежи по фехтовка, Антонио Папазов – 3-ти от европейското по спортна аеробика индивидуално и Кирил Киров – трети от европейското по спортна стрелба в Болоня.

Бяха връчени стипендии от по 4000 лева на трима млади спортисти, избрани в анкетата. Това са плувецът Йосиф Миладинов, състезателката на троен скок Александра Начева и Валерия Вътова /художествена гимнастика/.

С почетен знак на Пловдив бяха удостоени волейболната легенда Анка Узунова и младият стрелец на Тракия Кирил Киров. По повод 75-годишнината си бе отличен баскетболният деятел Манчо Бонев, за успехите си при ветераните награда получи и атлетката Светла Цонова. Традиционно бяха наградени и спортисти в неравностойно положение.

ТОП 10 НА ПЛОВДИВ

  1. Ангел Кодинов, Тракия, кану каяк
  2. Йосиф Миладинов, Младост, плуване
  3. Александра Начева, Ботев, лека атлетика
  4. Валери Димитров, Тракия, карате
  5. Иванка Попова, Тракия, карате
  6. Димитър Кузманов, Локомотив, тенис
  7. Янислав Герчев, Арена спорт, джудо
  8. Галин Генов, Пловдив, фехтовка
  9. Антонио Папазов, Аеробика АМД, аеробика
  10. Кирил Киров, Тракия, спортна стрелба

Напишете коментар
Вашите коментари през Trafficnews.bg
2 Коментара
Сортирай по
коментар

ГРАД КОЗЛОДУЙ 20:48, 18.12.2019

БРАВО

Oтговора0
коментар

Смях в залата 22:14, 18.12.2019

Пълна пародия...Може ли следващия път класацията на Кауза Пловдив да е отделна от класацията Спортист на Пловдив?

Oтговора0
Вашият коментар през Facebook

Изпрати новина