Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова беше на крачка от забележителна победа над световната номер 8 Арина Сабаленка. Пловдивчанката загуби в голяма драма с 1:2 сета двубоя от втория кръг на силния тенис турнир в Маями от Сабаленка. Пиронкова пропусна и два мачбола в тайбрека в третия сет.

Страхотен беше първият сет за пловдивчанката, която постигна три пробива и не даде нито гейм на световната номер 8 - 6:0.

Във втората част Пиронкова започна чудесно и поведе с 3:1 след пробив за 2:1, но Сабаленка върна пробива и изравни - 3:3, а след това направи и 5:3 след нов пробив и затвори сета в своя полза с 6:3. 

В решителната трета част Пиронкова направи пробив за 3:1, който беше веднага върнат от Сабаленка, но най-добрата ни тенисистка стигна до нов пробив при 4:2, но тенисистката от Беларус успя да върне пробива и го затвърди при свои сервис така резултатът стана 5:5. Двете спечелиха подаванията и се стигна до тайбрек. Той беше изключително драматичен като Пиронкова достигна до два мачбола при 7:6 и 8:7, но не успя да ги реализира и Сабаленка спечели двубоя след 11:9. 

Пиронкова напуска турнира с високо вдигната глава, след като успя да спечели два мача в квалификациите и да спечели срещата от първия кръг. Пловдивчанката спечели 35 точки за ранглистата и 16 000 долара от наградния фонд.