Остават броени дни до Олимпийските игри. Олимпиадата си остава най-големият спортен форум в света и е свързана с много емоционални моменти, които остават в историята. 

Вижте пет от тях: 

Треперещата ръка на Мохамед Али в Атланта през 1996г. 

Великият боксьор запали огъня по времето на церемонията на откриването на Олимпийските игри в Атланта, САЩ през 1996г. На Али му беше доста трудно да запали огъня, след като ръката му трепереше заради болестта Паркинсон. Тя е получена от боксовата кариера на считания за най-велик боксьор в историята. Мохамед Али е диагностициран с Паркинсон през 1984г. и се бори с болестта до смъртта си през 2016-а година. 

Контузената Кери Стръг става олимпийска шампионка 

Контузиите в спорта са често срещани, а при гимнастиците са почти постоянно. Американката Кери Стръг коства много по време на олимпийските игри през 1996г. Стръг е с изкълчен глезен по време на отборното състезание в гимнастиката. Стръг има само още едно препятствие - прескока. Стръг едвам ходи и е изключително тежко тя въобще да направи успешен опит. Стръг обаче не се отказва, приземява се успешно на два крака, а след това пада и се превива от болка. Стръг помага на американките да грабнат златните медали и е понесена на ръце от треньорите, защото просто в този момент не може да ходи. За щастие тази контузия не попречва на американката да има трайни последствия.

Ограбването на Йордан Йовчев в Атина през 2004г.

Най-емоционалният момент не само за България на Олимпийските игри. Легендарният български гимнастик Йордан Йовчев изиграва чудесно съчетанието си на халки и пред всички специалисти е ясно, че той ще е новият олимпийски шампион. Пловдивчанинът обаче е ограбен по брутален начин от съдиите. Данчо получава обща оценка от 9.850 точки, а представителя на домакините гъркът Тампакос получава 9.862 точки, въпреки че не изиграва добре съчетанието си. По време на награждаването бронзовият медалист легендарният италиански гимнастик Юри Кеки вдига ръката на Данчо и показва на всички кой е истинският победител. 

Дерек Редмънд - важното е да завършиш 

Дерем Редмън от Великобритания е считан за фаворит в бягането на 400 м. Той е спечели златен медал от световното в Токио в щафетата 4 х 400 м. година преди Олимпиадата в Барселона през 1992г. На половината от състезанието Редмънд къса сухожилие, но въпреки това той не се отказва и иска да завърши състезанието. Куцукай ги на единия си крак той продължава към финала, докато от трибуните на пистата не слиза баща му, който да му помогне. Редмънд избухва в сълзи, а през цялото време публиката го аплодира и той финишира. 

Вандерлей де Лима - медал въпреки препятствието 

Бразилският маратонец Вандерлей де Лима се запътва към олимпийската титла на маратона в Атина през 2004г. Точно шест километра преди финала обаче бразилецът е повален от ирландеца Нийл Норман, който година по-късно слиза и на пистата на Силвърстоун в състезание на Формула 1. Де Лима е забавен и това му коства много той губи златния медал. Въпреки това бразилецът успява да спечели бронзов медал и той е изключително радостен от това. Година по-късно бразилец спечелил златен медал в Атина през 2004г. дава медала си на де Лима, но той го отказва и казва, че е щастлив от своя бронз, защото го смята за златен медал въпреки всичко.