Комисията към Община Пловдив ще отвори ценовите оферти за ст. „Локомотив” този четвъртък, научи TrafficNews.  На практика с това обществената поръчка за строителството на стадиона ще отиде към финала. Комисията е допуснала само една фирма до последния етап, което значи, че почти сигурно той ще бъде победител в процедурата.

Четирите компании, които  подадоха оферти бяха „ГБС – Пловдив” „Артстрой”, „Рудин” и консорциум „Спортклуб Лаута” ДЗЗД с водещ партньор „Некст лодижистик", като останалите фирми са „Валмекс”  и "Ателие Серафимов  - архитекти". Ако няма обжалване до месец може да бъде избран изпълнител. За разлика от ст. „Христо Ботев” първата копка на ст. „Локомотив” ще се забави, тъй като първо трябва да се направи проекти.

Поръчката за стадион „Локомотив” е за 12 млн. лева с ДДС, като след избора на изпълнител, съоръжението трябва да се завърши за 24 месеца.

В поръчката е включено проектирането и изграждането на стадион  „Локомотив“, който да покрива изискванията на UEFA за категоризиране на стадиони за срещи от европейските клубни турнири от  „Трета категория“. Спортното съоръжение трябва да има общ капацитет от около 14000 седящи места, а проектът трябва да предвижда възможност за етапна реализация на всяка трибуна, съобразно изпроектираната и одобрена идейна концепция.