Драмата със световния номер 1 в мъжкия тенис Новак Джокович няма край. Тази нощ във Федералния съд в Австралия се проведе първото изслушване на двете страни по спора около това дали световният номер 1 трябва да бъде депортиран от Австралия, или решението за отнемане на визата му ще бъде отменено и той ще получи възможност да участва на Australian Open.

Заседанието беше доста бързо и решението беше отложено. Съдия О’Калахън обяви, че окончателното решение ще стане ясно в неделя - в последния възможен момент преди началото на първия турнир от Големия шлем.

Джокович беше върнат и в хотела за мигранти, където беше след влизането си в Австралия и очакваше първото решение, което го допусна да тренира и да бъде на територията на страната. 

Ако Джокович бъде депортиран той няма да може защитава титлата си от миналата година в Аустрелиън оупън и освен това ще има промени и в основната схема на турнира, в която Джокович присъства. Освен това сърбинът може да не може да влиза в Австралия в следващите три години.

Вероятно Ноле ще бъде депортиран, след като стана ясно, че на територията на Австралия вече няма тенисисти, които не са ваксинирани. Играчите бяха допуснати на територията на страната, но след драмата с Джокович бяха депортирани.