Бившият национал Николай Пенчев ще подсили ЦСКА за новия сезон в ефбет Супер Волей. Новината бе потвърдена официално от президента на клуба Александър Попов.

„Съвсем случайно, не е търсен ефектът тази добра новина за нашия клуб да стане факт сега. Знаете, че Ники Пенчев тренира от началото на подготвителния период с нас, но имахме договорка да изчакаме докато видим как ще се развие неговото бъдеще в чужбина. Днеска за последно се разбрахме, че тази година ще облече червената фланелка, което за нас е наистина добра новина. Мога да го потвърдя вече със сигурност“, заяви Попов.

Все още не е ясно каква ще е продължителността на контракта на посрещача.

„Рано е да се каже. Аз се надявам, Ники Пенчев е младо момче за нашите стандарти. Така че още няколко години да бъде във форма, така че да помага на клуба и на всички нас“, коментира Попов.

Ники Пенчев дълги години игра в чужбина от 2011-та година насам. Той е играл в Италия, Полша,  Франция, Украйна и Турция. Преди това тръгва от школата на Виктория Волей, а в България играе за Пирин Разлог. 

Бил е финалист в Шампионска лига, два пъти е шампион на Полша и два пъти носител на Суперкупата в Полша, носител е и на Купата на Украйна. 

През миналия сезон игра в турския гранд Фенербахче, с който стана вицешампион в Турция, бронзов медалист от Купата на ЦЕВ и бронзов медалист в турнира за Купата. 

Дългогодишен национал и доста години и титуляр в националния отбор.