Втората ракета на България Димитър Кузманов започна с убедителна победа участието си в турнира от сериите "Чалънджър" в Бенгалуру (Индия)  с награден фонд 53 120 долара.

В първия кръг на надпреварата на твърди кортове Кузманов победи участващия с "уайлд кард" представител на домакините Праджвал Дев с 6:2, 6:2 за час и 17 минути игра.

Втората ракета на България в ранглистата откри двубоя с пробив, давайки само точка на съперника в първия гейм. Той реализира втори брейк в седмия гейм и затвори първата част за 38 минути. Втората продължи с минута повече, след като Кузманов осъществи два ранни пробива и поведе с 4:0, а след това без проблеми спечели двубоя в два сета.

Във втория кръг в спор за място на четвъртфиналите Димитър Кузманов ще излезе срещу номер 208 в света Александър Мюлер от Франция, който елиминира италианеца Стефано Травалия С 6:1, 7:6(2).

Българинът ще участва и в турнира на двойки в Бенгалуру, където в тандем с Борна Гойо (Хърватия) ще се изправи на старта срещу водачите в схемата Джийван Недунчежиян и Пурав Раджа от Индия.