Легендата в жиу-жицуто бразилецът Лукас Лепри пристигна в Пловдив за семинар организиран от пловдивската академия Victory One Jiu Jitsu, чийто наместник е именно Лепри. Семинарът започна вчера и ще продължи до 3 април. Лепри ще покаже своите умения на българските състезатели на общо 5 тренировки. 

Лепри е иконата на жиу-жицуто в света той има черен колан от 2006-а година. Той е спечелил всички големи турнири в жиу-жицуто с черен колан. Общо е ставал 9 пъти световен шампион, четири пъти печели Панамериканските игри, пет пъти е европейски шампион. Печелил е и силният турнир Abu Dhabi World Pro. Освен това той има още много спечелени медали от различни турнири. 

От няколко години Лепри живее в САЩ и има няколко собствени академии. Неговата цел е да развива бразилското жиу-жицу и да предава своя опит на треньори и състезатели. 

Victory One Jiu Jitsu е първата академия по жиу-жицу в Пловдив. Академията е основана от 2005 година. В процес на развитие от 2013 година в академията има официално класове по Джу джицу, а година по-късно е под отбора на Zenith BJJ. През 2018 година преминава под отбора Лукас Лепри. Школата е една от най-добрите и големи в България. 

"Той е феномен. На Световното първенството побеждава много силни състезатели без да им даде нито една точка. Лепри е единственият, който от средна категория отива на абсолютна и печели титли. Никой друг не го е правил. Неговите качества и като педагог са феноменални и всеки може да научи много от него. Той е патрон на нашата академия и мой личен треньор и ментор. Лепри е част от алеята на славата на жиу-жицуто, но там не се влиза само заради спортни успехи, а такива, които с личността си допринасят за развитието на спорта и това. Има голям интерес към жиу-жицуто в нашата академия и сме радостни, че посрещаме легенди от такъв ранг", заяви пред TrafficNews Иван Манолов от Victory One Jiu Jitsu, който е първият състезател с черен колан в Европа под него. Лично Лепри раздава коланите и именно българин е първият човек с черен колан, който получава под легендата.