Световният шампион Матийо Февр от Франция завоюва своята втора победа в стратовете за  Световната купа по ски-алпийски дисциплини. Французинът спечели втория гигантски слалом, който се проведе в Банско. Той за първи път триумфира от през 2016-а в гигантския слалом във Вал д‘Изер (Франция) 

Февр стана световен шампион доста изнендващо именно в гигантския слалом само преди няколко дни. Във втория манш той даде 12-то време, но с общо време 2:25.29 мин. триумфира с титлата. Втори стана Марко Одермат (Швейцария), който изостана на 0.75 секунди от победителя. 

Трети е Алески Пентюро (Франция), който бе трети и след първия манш. Неговият пасив спрямо победителя бе 0.81 секунди, а преднината му пред четвъртия Тибо Фавро (Франция) 0.27 секунди. Пети стана третият от вчера Щефан Бренщайнер (Австрия).

В битката за малкия кристален глобус в дисциплината два старта преди края на кампанията с 550 точки е Пентюро, втори с 525 е Одермат, а трети с 486 е вчерашният победител Филип Зубчич (Хърватия), който днес остана 14-ти. В генералното класиране лидер 1034 пункта отново е Пентюро, втори с 824 е Одермат, а трети със 718 е десетият от днес Марко Шварц (Австрия).

Програмата на Световната купа при мъжете продължава идната седмица със стартове в скоростните дисциплини, които оригинално трябваше да се проведат в Квитфил (Норвегия), но заради пандемията от коронавирус бяха преместени в Заалбах-Хинтерглем (Австряи). Състезанията в Австрия започват в петък със спускане, преди в събота да се проведе втора такова, а в неделя ще се състои и супергигантски слалом.