Шампионките от Марица (Пловдив) стартират битката за спечелването на 10-та поредна титла в Националната волейболна лига Демакс. Маричанки са домакин в първите две срещи от финалния плейоф срещу ЦСКА (София). Мачовете ще се играят на 17 и 18 април в зала "Сила" от 18:30 ч.

По пътя към финала в плейофите Марица отстрани ДКС Варна (Варна) и Славия (София). ЦСКА се справи с Хектор (София) и Левски (София).

През този сезон е сменен формата на финалния плейоф и вместо до две победи в три мача ще се играе до три успеха в пет срещи. За последно този формат беше използван през сезон 2018-2019.

Третата среща е планирана за 21 април в София, а ако се стигне до четвърти и пети двубой те са насрочени за 22 в София и 25 април в Пловдив.

Двата тима ще се изправят един срещу друг за четвърти път през сезона. До момента Марица записа три победи - във финала за Купата и на два пъти в редовния сезон в елита.

За трети пореден сезон финалът в първенството е Марица - ЦСКА, а маричанки спечелиха титлите през 2022-та и 2023-та години. Двата тима играха два поредни финала за Купата 2023-та и 2024-та години и двата пъти отново маричанки триумфираха с трофея.

По брой титли от първенството двата отбора са съответно на 2-ро и 3-то място. Марица е с 9 шампионски трофея и е на третата позиция, а ЦСКА е с 24 титли на втората позиция. Лидер е Левски с 28 трофея от шампионата.

Маричанки са единственият отбор в българския волейбол с 9 поредни титли в първенството.

Всички мачове от финалния плейоф ще бъдат предавани на живо по БНТ 3.

Билетите за двубоя са на цена от 5 лв.