Разпределителката Маргарита Гунчева ще започне своя втори пълен сезон в женския отбор на Марица (Пловдив). Маги ще помогне в битките в Шампионска лига, НВЛ и Купа България през новия сезон 2023-2024.

През миналия сезон тя спечели златен дубъл с клуба – титла и купа и участва в групите на Шампионската лига. Гунчева дебютира за първия отбор през сезон 2021-2022, но тогава попадаше по-рядко в групата за срещите. От миналия сезон тя е част от първия отбор от самото начало на сезона.

С Марица Маги Гунчева е два пъти шампион и веднъж носител на Купата. Два поредни сезона тя спечели и титлите при старшата и младшата.

Волейболистката ще играе с номер 6 през новия сезон при шампионките.

Маргарита Гунчева е продукт на школата на Марица.

Тя беше част от националния отбор до 19 години, който завърши на 8-то място на Световното първенство.

Маргарита Гунчева става 12-та волейболистка на шампионките през новия сезон. Марица привлече националката Борислава Съйкова, американката Сиера ДеБел, в клуба се завърнаха Жана Тодорова и Лора Китипова, а в отбора остават Виктория Коева, Лора Славчева, Добрина Христоскова, Мила Пашкулева, Ива Дудова, Боряна Ангелова и Мария Кривошийска.

ВК Марица (Пловдив) пожелава успех на Маги Гунчева през новия сезон – нов златен дубъл и победи в Шампионската лига, написаха от клуба.