Волейболните шампионки от Марица (Пловдив) дадоха пресконференция преди утрешния важен мач срещу унгарския Вашаш Обуда (Будапеща), който е директна битка за третото място, което осигурява място на четвъртфиналите на Шампионската лигата. На брифинга в зала "Колодрума" присъстваха треньорът Борислав Крачанов и волейболистките Жана Тодорова и Мария Кривошийска.

Двубоят е утре от 19:00ч. в зала "Колодрума".

Борислав Крачанов - старши-треньор на Марица

"На първо място за мен като треньор е важно да изиграем мача правилно. Да подходим максимално концентрирано и ако успеем да ги съчетаем двете неща резултатът ще бъде следствие на нашата подготовката и работа, която сме свършили. Това е главният аспект, който трябва да направим, за да излезем крайния победител. В първия двубой сервирахме доста добре в тяхната зала и сведохме опциите на разпределителя им до минимум. В Шампионска лига да завършиш с 15-16 успешни блокади не е малко. Надявам се да продължим с това и също да имаме силен сервис утре и да играем силно фаза контраатака. Надявам се утре да успеем да ги изпълним. Казваме на момичетата да не мислят за резултата и да бъдат фокусирани върху работата, която трябва да свършат. Успеем ли да го направим това ще е следствие от нашата игра. Целта е една и няма излишно от допълнително напрежение. Всеки излиза с нагласата да дадеш най-доброто от себе си и да побеждаваш. За нас е много важно и да успеем да израстваме. Надявам се домакинският фактор да ни помогне доста. Вкъщи винаги и стените помагат, но когато си у дома и отговорността е по-голяма. Надявам се много публика и очакванията да не ни сковат. Ако обаче започнем не както трябва да излезем бързо от тази ситуация и да заиграем както можем. Всичко ще е до това кой иска по-силно победата. Всеки мач е важен и не мога да оценявам двубоите. Утрешния мач е може би черешката на тортата за мачовете, които сме изиграли последните години. Както за нас щаба, така и за волейболистките ще има голям заряд. Успеем ли да победим успехът ще бъде за всички, които ни подкрепят и са дошли да ни гледат."

Жана Тодорова - волейболистка на Марица

"Със сигурност видяхме, че отборът на Вашаш има своите достойнства в играта си при гостуването ни в Унгария и техните мачове срещу останалите отбори. Техният голям плюс е бързата им игра от разпределителките и крайните нападатели. Ако успеем да се справим тактически и сведем индивидуалните грешки до минимум мисля, че резултатът ще бъде положителен за нас. Двубоят е изключително важен и за двата отбора. Те гонят първа победа в Шампионска лига и да продължат в евротурнирите, а ние гоним също да продължим да играем в Европа и да спечелим третото място. Мисля, че имам психологическо предимство и ще успеем да ги победим. Треньорският щаб ни е подготвил много добре тактически. Аз бих искал да помогна на момичетата. Казах им, че е много хубава тръпката да печелиш мачове в Шампионска лига. Мисля, че успеем сега заедно да спечелим мач от Шампионска лига и в Пловдив. За двубоя с Уралочка пред 4500 човека беше уникално изживяване, защото ти летиш заедно с публиката, играта ти върви. Утре ще кажа дали ще можем да повторим този мач."

Мария Кривошийска - волейболистка на Марица

"Залогът и за двата отбора е един и същ - класиране за четвъртфинал за Купата на ЦЕВ. Според мен ние сме с една крачка пред тях, защото сме домакини и ще имаме страхотна подкрепа от публиката. Те ще дойдат подготвени и ще хвърлят всичко, но ние ще се опитаме да направим същия хубав мач, който направихме в Унгария. Направим ли същия двубой като в Будапеща мачът ще е в наша полза. "