Шампионките от Марица (Пловдив) ще изиграят последното си домакинство в груповата фаза на Шампионската лига за този сезон. Маричанки приемат първенеца на Полша Група Азоти Хемик (Полице) днес в зала "Колодрума" от 18:30 ч.

Жълто-сините са в група Е на Шампионската лига с Еджзаджъбашъ Дайнавит (Истанбул), полския Група Азоти Хемик (Полице) и румънския КСМ Търговище (Търговище).

В полския шампион играят две волейболистки в топ 100 на света - сръбкинята Йована Баркочевич и бразилката Жосефа Фабиола Соуса. Освен тях в тима има и още две чужденки - бразилката Майра Чиприано и словачката Ленка Овечкова.

Марица за втори път ще играе в Шампионска лига срещу полякините. Двата отбора се срещнаха и в първото участие на маричанки в най-силния европейски клубен турнир през сезон 2017-2018. Тогава маричанки загубиха първия мач с 0:3 гейма в Полша, а в Пловдив бяха много близо до първата си победа в Шампионска лига с 2:3 гейма.

В последния си мач в Шампионска лига маричанки загубиха с 0:3 гостуването си на турския гранд Еджзаджъбашъ в Истанбул. Хемик победи у дома с 3:2 като домакин КСМ Търговище.

В класирането след първите четири мача Еджзаджъбашъ е лидер с 12 точки, Хемик е втори със 7, КСМ Търговище е на третото място с 5, а Марица е без спечелена точка.

В последния си мач от първенството маричанки победиха Марица 2022 (Пловдив) с 3:0 у дома, а Хемик се справи като гост с Вроцвал (Вроцлав) с 3:0 гейма.

В класирането в българското първенството Марица е лидер без поражение и загубен гейм и с общо 21 точки. В полския елит Хемик е трети с 23 точки.

Жълто-сините участват в Шампионска лига, след като спечелиха за осми пореден път шампионската титла в България, а Хемик стана шампионки на Полша за 10-ти път.

Марица играе за трети път в групите на Шампионската лига срещу полски тим.

Двубоят ще бъде под номер 57 за Марица в европейските клубни турнири.

Срещата ще бъде излъчена на живо по Max Sport 1, както и онлайн по EuroVolleyTV.