Голмайсторът на Тотнъм Хотспър - Хари Кейн, е цел №1 на Манчестър Юнайтед за лятната селекция, твърди The Mirror. Изданието пише, че на „Олд Трафорд“ виждат в лицето на капитана на „Трите лъва“ перфектният човек, който да води атаката на тима в следващите няколко години.

Това със сигурност ще означава, че наемът на Вут Вегхорст няма да бъде превърнат в постоянен трансфер, а Антони Марсиал също се очаква да напусне през лятото. The Mirror съобщава още, че мениджърът на „червените дяволи“ - Ерик тен Хаг, смята, че Кейн ще бъде последното парче от пъзела за възстановяването на тима от „Олд Трафорд“.

Очакванията са нападателят на Тотнъм да поиска да напусне след края на сезона след поредната разочароваща кампания за клуба от северен Лондон. Манчестър Юнайтед пък е готов да превърне Хари Кейн в най-скъпия британски футболист за всички времена. В момента рекордът се държи от Джак Грийлиш, за когото Манчестър Сити плати 117.5 милиона евро през лятото на 2021-а година.

В Юнайтед също така са готови да последват успеха на трансфера на Каземиро миналото лято. Бразилецът беше на 30 години, когато се присъедини към „червените дяволи“, а Кейн ще отпразнува 30-ия си рожден ден през месец юли тази година. Бразилецът обаче доказа, че е катализатор във възхода на Юнайтед, който е трети във Висшата лига, ще играе на ¼-финалите за Ф Къп, с единия крак е и на ¼-финалите в Лига Европа, а в края на миналия месец спечели и първа титла от шест години насам, след като триумфира с Карабо Къп след победа над Нюкасъл във финала.

Ман Юнайтед обаче е подготвил и резервни варианти при евентуален неуспех с привличането на Кейн. Смята се, че на „ОЛд Трафорд“ са набелязали нападателят на Бенфика Гонсало Рамош, Мохамед Кудус, на когото Тен Хаг беше треньор в Аякс, както и звездата на Наполи Виктор Осимен, но цената на нигериеца може да се окаже дори още по-висока от тази на капитана на Тотнъм.