Най-добрият български тенисист и световен номер 14 Григор Димитров спечели първата си титли от 2017-та година насам. Гришо се справи с 8-ия в света Холгер Руне с 2:0 (7:6 (5), 6:4) сета във финала в австралийския град Бризбън от сериите АТП 250. Българинът изигра страхотен финал, спечели титлата и се доближи до влизане в топ 10 в ранглистата. 

Първият сет завърши без пробиви и той трябваше да се решава след тайбрек. В него Григор се наложи със 7:5 точки и спечели първия сет, който продължи час и 11 минути. 

Маратонски беше и вторият сет, а само първите три гейма продължиха 30 минути. В третия гейм Григор имаше три възможности за пробив, но Руне оцеля. До 3:3 нямаше пробиви, но точно тогава Григор успя да пробие за 4:3 и реално постигна първия пробив в мача. Първата ракета на България затвърди пробива - 5:3 и беше на само гейм да спечели турнира. Григор стигна до мачбол и втора възможност за пробив при 5:3 и 40:30, но Руне успя да остане в двубоя и спаси пробива. Българинът достигна до нова шампионска точка, но датчанина отново успя да остане в мача и все пак спечели подаването си - 5:4. При подаването си Григор Димитров не сгреши и спечели турнира след 6:4. 

Това беше трети финал за Григор в Бризбън и той има вече две титли от турнира и един загубен финал. 

Титлата беше първа за Григор от 2017-та година, а последно той триумфира през ноември 2017-та година на финалния Мастърс на най-добрите 8 в Лондон. 

Със спечелването на турнира Григор прибра 95 340 долара от наградния фонд и спечели 250 точки за ранглистата.

Това беше девета титла за Григор Димитров в 18-ия му финал.