Вчера се случи нещо, което рядко може да се види в света на футбола. Полеви играч стана вратар за цял мач в турнира за Купата на африканските нации. Сензацията в турнира Коморските острови загуби с 1:2 от Камерун в осминафиналите на турнира. 

Шакер Алхадур стана вратар, след като Коморските острови останаха без здрав вратар - двама бяха с коронавирус, а третият се контузи. Така играчът на Аячо, който принципно е ляв бек се принуди да сложи ръкавиците. Той обаче направи страхотен мач, отрази четири удара на камерунците и допусна два гола срещу домакина и един от фаворитите в турнира. 

Въпреки очакванията за разгром Коморите се държаха изключително добре в мача, в който още в самото начало останаха и с 10 човека, след като капитанът им беше изгонен. Тимът реализира и страхотен гол от 30 метра и беше близо до влизане в продълженията. 

Постижението на Алхадур, който направи четири спасявания в двубоя, беше още по-велико, защото през този сезон той има едва два мача. Четири минути за отбора си Аячо срещу Ним и пълният мач вчера на вратата срещу Камерун. Бранителят дори не е титуляр за Коморите и не беше записал нито минута в турнира за Купата на африканските нации. 

Той е на 30 години и започва кариерата си в Нант. Алхадур е играл още за Байон, Каен, Шатору и Аячо. 

За националния отбор на Коморските острови има 29 мача с един гол от 2014-а насам. Единственото му попадение е срещу Мавриций при успеха с 2:0 в квалификациите на турнира за африканските нации през 2017-та година. 

“Можем само да се гордеем с представянето си на турнира за Купата на африканските нации. Знаехме, че ще е трудно. Не съм си и представял, че може да възникне подобна ситуация, но ето, че се случи. Напускаме турнира с високо вдигната глава. Можем само да се гордеем от постигнатото”, коментира Алхадур след двубоя.