През сезон 1987-1988 в НБА се случва нещо историческо. Най-високият и най-ниският баскетболист в историята на НБА са съотборници в отбора на Уошингтън Булетс. 

Най-ниският в историята Мъгси Бокс, който тогава дебютира в НБА, още в първия си сезон е съотборник с най-високия Мануте Бол. 

Разликата на двамата е цели 71 см. Бол е висок 2.31 м., а Бокс е едва 1.60 м. 

Това естествено предизвиква огромен интерес на медиите и двамата се появяват на кориците на цели три списания. 

Могс прави не лош сезон записва 79 двубоя средно по 5 точки на мач, но пък при асистенциите е на високо ниво средно по 5.1 на мач. В първия му сезон в НБА Бокс завършва като лидер за Уошингтън Булетс по два компонента - асистенции и отнети топки. 

Мануте Бол играе своя втори сезон в НБА и двата са за тима на Уошингтън Булетс. 

Двамата са съотборници само през сезон 1987-1988, след като Бокс напуска в края на сезона и продължава кариерата си в Шарлот Хорнетс, където прави страхотна кариера и играе за отбора до 1997г. Следва и престои в Голдън Стейт Уориърс и Торонто Раптърс, където през 2001-а година спира кариерата си. 

Играе в множество филми макар и с малки роли. Търсен е изключително много за реклами на големи марки. 

Мануте Бол играе за Уошингтън Булетс до 1988, а след това следват мачове за Голдън Стейт Уориърс, Филаделфия 76 и Маями Хийт. Приключва кариерата си през 1995г. с втори престой в Голдън Стейн Уориърс. 

Бол има сериозни проблеми заради високия си ръст и си отива рано на 47-годишна възраст през 2010-а година. До последно той се бори за правата на суданските бежанци и помага да Судан. 

Двамата са се изправяли и не веднъж един срещу друг на игрището след общият им период в Уошингтън Булетс. 

Любопитно е, че до ден днешен двамата държат рекордите за най-висок и най-нисък играч. Мануте Бол поделя първото място с румънеца Георги Марушан, който се появява в НБА през 90-те години и дебютира точно в Уошингтън Булетс. Двамата са високи точно 231 см. 

Рекордът на Мъгси Бокс също остана и до ден днешен не имало по-нисък баскетболист в НБА и той еднолично е първи със своите 160 см.