Доскорошният старши-треньор на Марица (Пловдив) и селекционер на женския национален отбор Иван Петков спечели втори трофей с новия си отбор украинския Прометей (Камянске).

Воденият от пловдивчанина отбор спечели Купата на Украйна след успех над Химик (Южни), който спечели трофея през миналия сезон. Момичетата водени от Иван Петков се наложиха с 3:1 (16:25, 25:21, 25:20, 25:20) и спряха хегемонията от седем поредни трофея на Химик в турнира за Купата. В състава Прометей играе и доскорошната капитанка на маричанки Лора Китипова. В щаба е и Николай Касабов, който беше в щаба на Иван Петков и в Марица. Трофеят е исторически, защото за първи път отбора успява да спечели Купата на Украйна.

Това е втори трофей за Иван Петков начело на Прометей. Преди това той изведе тима и до Суперкупата на Украйна спечелена отново срещу Химик (Южни) с 3:2. Този трофей също беше първи в историята на клуба.

За Иван Петков това е 16-ти трофей и 14-ти на клубно ниво. Той донесе шест шампионски титли, пет пъти Купа България и веднъж Суперкупата на България на Марица.

С националния отбор Иван Петков изведе националките до титлата в Златната Европейска лига и Волейболната Купа на претендентите, а вече има и Купа и Суперкупа с Прометей.