Най-успешният български спортист Христо Стоичков и най-добрите спортисти на армията за 2023-та година младши сержант Ваня Гатева и младши сержант Неделчо Василев говориха след официалната церемония по награждаването, която се проведе в Пловдив.

"Искам да благодаря на ген. Матеев за всичко, което прави. Изключително важно е да се изграждат спортисти. Само те знаят колко много им е коствало да стигнат дотук и тези успехи. Всеки знае какви спортисти Пловдив е раждал и ще ражда в бъдеще. Хубаво е, че се организират такива церемонии, за да се почувстват тези спортисти значими. Пожелавам им най-вече да са живи и здрави, защото това е най-важното. Сред нас е момчето, което оцеля след падане от 4000 м. Видях този хъс да преодолее всички проблеми и се радвам, че е сред нас. Българите сме изключително силни и корав народ", заяви легендата Христо Стоичков.

"Това е нещо много ценно за мен. Стрелбата ми е любимата дисциплина. Благодаря на генерал-майор Матеев, защото винаги ни подкрепя в спорта, както и всички бивши и настоящи командири, които ни помагат. Семейството, децата ми, треньорите ми дават много сили", каза Ваня Гатева.

"Чувството е уникално и го пожелавам на всеки един да го изпита. Най-трудната дисциплина е военният многобой, защото там трябва да си добър в почти всичко. Тренирам понякога и в свободното време, защото не мога винаги по време на работа", каза Неделчо Василев. 

"Неделчо Василев е от 5 години в армията и постигна върха да бъде избран за най-добър спортист на Българската армия. Това показва, че всеки може да постигне всичко с много хъс, раздаване и желание. Той беше изграден при нас като спортист", заяви ген. Матеев. 

Пловдивски военни са най-добрите спортисти на армията за 2023-та година, Христо Стоичков ги наградиВаня Гатева и Неделчо Василев от СКСО спечелиха наградите