Григор Димитров победи Борна Чорич (Хърватия) с 6:3, 6:7 [10-8] в първия си мач на демонстративния турнир "Куйонг Класик", който е генерална репетиция за за Откритото първенство на Австралия. Най-добрият български тенисист се справи със съперника си за малко под два часа, с което показа, че се намира в отлична форма преди първия за годината турнир от Големия шлем.
 
Успехът дойде след шампионски тайбрек, тъй като българинът спечели първия сет, но втората част бе за хърватина, който направи късен пробив и изравни резултата, пише Sportal.bg.
 
Мачът започна отлично за Григор, който стигна до пробив в четвъртия гейм, оказал се достатъчен за успеха му в първия сет. Във втората част Димитров продължи да бъде по-агресивният от двамата тенисисти на корта, но пропусна три шанса за пробив - един в гейм и два в седмия гейм. В 12-ия Борна Чорич получи първата си възможност да пробие в мача и не се поколеба, като с това изравни резултата. В шампионския тайбрек двамата размениха по два минибрейка до 6:6, след което последваха няколко грешки от страна на хърватина, подпечатали победата на Димитров.
 
Това бе първа официална среща между Григор Димитров и Борна Чорич на ниво АТР. Двамата трябваше да се изправят един срещу друг във втория кръг на US Open през миналия сезон, но тогава контузия попречи на хърватина да излезе за мача.