Григор Димитров ще се изправи срещу Даниил Медведев в първия мач от днешната програма на централния корт на Мастърс турнира в Париж. Двубоят е насрочен за 12:00 ч. българско време.

До момента двамата са играли един срещу друг осем пъти, като балансът е 6-2 в полза на Медведев. Димитров е в серия от три поредни загуби срещу руснака, като последните им два мача бяха през настоящия сезон – на осминафинала във Виена миналата седмица (6-3, 2-6, 4-6) и на полуфинала в Ротердам през февруари (1-6, 2-6). 

При евентуална победа, опонент на Димитров на осминафинала в „Берси“ ще бъде Александър Бублик или Николас Джари.

След двубоя между Медведев и Димитров следва един от най-интересните мачове за деня – този между Стефанос Циципас и Феликс Оже-Алиасим. Новак Джокович ще изиграе първия си мач на сингъл от месец и половина насам, а Александър Зверев и Яник Синер също ще излязат на централния корт.

В друг много интригуващ сблъсък, защитаващият титлата Холгер Руне се изправя срещу Доминик Тийм. При евентуална победа, датчанинът ще запази шансове за класиране на Финалите, като в същото време ще елиминира Тейлър Фриц от надпреварата към Торино.

Днес ще има и други мачове с българско участие. Пьотр Нестеров ще опита да преодолее Матик Димич (№1676) на М15 турнира в Ал Захра, докато Александър Донски се изправя срещу Гуелфо Балдовинети (№1556) на М15 надпреварата в Монастир.

При жените Изабелла Шиникова започва участието си на W25 турнира в Монастир с мач срещу Елиеса Ванлангендок (№696).