Най-добрият ни тенисист Григор Димитров може да играе пред публика през юли месец. Той ще дебютира в надпреварата World Team Tennis, а организаторите обявиха, че планират да позволят до 500 зрители на всеки от мачовете на открито. Състезанието е от 12 юли до 2 август в Западна Вирджиния. Лигата обяви също увеличение на общия награден фонд до 5 милиона долара тази година, което е с 1.5 милиона долара повече от 2019 година.

World Team Tennis е първата професионална спортна лига, включваща мъже и жени в един тим. Турнирът е основан на 6 май 1974-а, а тази година предстои 44-ото издание на надпреварата. Всички тенис турнири под егидата на ATP, WTA и Международната федерация по тенис, са спрени поне до края на юли заради избухването на пандемията от COVID-19.

Поради пандемията World TeamTennis ще събере всичките девет отбора в комплекса в Западна Вирджиния, вместо да се играят мачове в различни градове на САЩ. World Team Tennis възнамерява да продаде билети за около една шеста от открития централен корт, който е с капацитет от 3000 места.